Aktualności z branży
Dzień Rzeźnika i Przemysłu Wędliniarskiego
4 luty – to dziś obchodzimy Dzień Rzeźnika i Przemysłu Wędliniarskiego. Dzięki uprzejmości Pana Przemysława Tecława, zawitaliśmy do Muzeum Gospodarki Mięsnej w Sielinku k. Poznania, gdzie tradycja spotyka się z
Dzień Dziadka u świń
Dziadkowie i pradziadkowie – dzikie świnie, które przemierzały lasy i pola, były symbolem siły, sprytu i przetrwania. To dzięki nim współczesne świnki są tak wyjątkowe – i chociaż ich życie
Dzień Babci u świń
Czy wiecie, że świnie, tak jak my, mają swoich przodków, którzy sięgają miliony lat wstecz? Ewolucja świń to fascynująca historia, która prowadzi nas do ich dalekich „babć” i „dziadków” –
#CIEKAWOSTKA
Świnie na Bahamach – Pig Beach (oficjalna nazwa Big Major Cay). Czy wiedzieliście o tym, że na Bahamach jedna z 700 wysp zamieszkiwana jest nie przez ludzi, a przez… dzikie
Czerwone mięso – warte utrzymywania w diecie ?
Mięso czerwone czy wartę utrzymywania w diecie. A sama dieta sposób na życie czy katorga tego można dowiedzieć się otwierając nasz post.